IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

S&P намали кредитния рейтинг на General Electric

Акциите на технологичния гигант поевтиняха с повече от 60% през последната половин година под натиска на икономическата криза, но въпреки това оценката за икономическите перспективи пред компанията остава стабилна

18:05 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
S&P намали кредитния рейтинг на General Electric

Дългосрочният кредитен рейтинг на американската компания General Electric бе понижен до АА+ от кредитната агенция Standard & Poors, съобщава Marketwatch.

Акциите на технологичния гигант поевтиняха с повече от 60% през последната половин година под натиска на икономическата криза, но въпреки това оценката за икономическите перспективи пред компанията остава стабилна.

Същевременно кредитният рейтинг на едно от четирите главни звена на технологичния гигант – General Electric Capital – бе понижен до А от А+.

От Standard & Poors смятат, че финансовото звено на General Electric е застрашено от отписване на активи, поради отпускане на високорискови потребителски и корпоративни кредити и инвестиции в недвижимо имущество. Рязко влошаване на икономическите условия по света може да доведе по-висока несъбираемост на отпуснатите кредити.

От ръководството на General Electric съобщиха, че са очаквали понижение на кредитния рейтинг, но ще продължат да управляват компанията с дисциплината, присъща за компания с най-висок кредитен рейтинг, което означава поддържане на нисък финансов ливъридж, висока ликвидност и строга финансова дисциплина.

Ръководството на компанията заяви, че е предприело стъпки за подобряването на финансовото състояние и ликвидността на дружеството. Повече информация за развитието и управлението на компанията ще бъде изнесена по време на Общото събрание на акционерите на 19 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още