IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лукойл: Справедливата цена на петрола е 70-90 долара за барел

Компанията предвижда да увеличи добива си на петрол през тази година с 1-1,5%

16:34 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл: Справедливата цена на петрола е 70-90 долара за барел

Справедливата цена на петрола е 70-90 долара за барел, е заявил днес в Москва президентът на руската частна нефтена компания Лукойл Вагит Алекперов, цитиран от РИА Новости.

По думите му при такава цена петролните компании ще могат да осъществяват планираните инвестиции и да се развиват.

Лукойл предвижда да увеличи добива си на петрол през тази година с 1-1,5% спрямо предходната, т.е. той да е около 91 млн. т, е съобщил още Алекперов.

Към момента 20% от акциите на Лукойл принадлежат пряко или косвено на президента на компанията, вицепрезидентът Леонид Федун притежава около 10%, а американската ConocoPhillips – 20% от акциите на Лукойл.

Преговорите на Лукойл за покупка на близо 30% от испанската петролна компания Repsol продължават, е казал Вагит Алекперов. Още в края на миналата година излезе информация за воденето на такива преговори, която не беше потвърдена от Лукойл.

Нефтогазовата група Repsol YPF влиза в първата десетка на петролните компании в света и е широко представена в Латинска Америка. През 2007 г. добивът на компанията възлиза на 24 млн. т петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още