IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефове на Citigroup спечелиха $2,2 млн. за седмица от акциите на банката

Четирима от директорите на финансовата институция са придобили акции, които вече им носят значителна печалба

09:47 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефове на Citigroup спечелиха $2,2 млн. за седмица от акциите на банката

Четирима от висшите ръководители на американската банка Citigroup са реализирали капиталова печалба от 2,2 млн. долара само в рамките на една седмица. Това е станало след като мениджърите са придобили акции на финансовата институция в момента, когато те бяха силно разпродавани.

Информацията за сделките бе разпространена в бюлетина на регулаторните органи в САЩ. От нея става ясно, че висшите служители са постигнали печалба след поскъпването на акциите на Citigroup с 47 на сто от 10 март досега. Тогава изпълнителният директор на банката Викрам Пандит публикува съобщение, че Citigroup регистрира най-силното си тримесечие от 2007 година досега.

Бюлетинът на регулаторите показва, че Роберто Ернандес, който е директор в банката, е придобил 6 млн. акции на 2 март при средна цена 1,25 долара за брой. Вчера цената на книжата на Citigroup достигна 1,52 долара, което носи печалба от 1,7 млн. долара за Ернандес.

Другите служители, които са постигнали добър финансов резултат, са изпълнителният директор за Латинска Америка Мануел Медина-Мора, който е закупил 1,5 млн. акции при средна цена 1,24 долара за брой. Печеливши сделки са сключили заместник-председателят на Борда на директорите Люис Кейдън и одиторът Джон Гершпах. Двамата са закупили съответно 100 хил. и 65 хил. акции.

До момента от централата на Citigroup отказват коментар, съобщава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още