IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът се задържа на ниво 45 долара за барел

Запасите от черното злато в страната се покачиха със 700 хил. барела миналата седмица, като очакванията на анализатори бяха за спад от 1 млн. барела

18:08 | 11.03.09 г.
Петролът се задържа на ниво 45 долара за барел

Цената на петрола не претърпя съществени изменения въпреки данните за запасите от суровината в САЩ, които показаха неочакван ръст през миналата седмица.

Запасите от черното злато в страната се покачиха със 700 000 барела миналата седмица, като очакванията на петролни анализатори бяха за спад от 1 000 000 барела.

Същевременно се засилват спекулациите, че ОПЕК може да вземе решение да не намали производството на петрол по време на следващата среща на страните-износителки на енергийната суровина във Виена.

Причина за опасенията станаха изказвания на официални представители на Саудитска Арабия, според които ОПЕК трябва да се съсредоточи не върху по-нататъшно намаляване на производството на петрол, а върху това дали всички членове на организацията се чувстват “комфортно” с предишните намаления.

Досега ОПЕК намали дневното производство на петрол с 4,2 млн. барела, като очакванията на някои анализатори са по време на срещата във Виена организацията да направи още съкращения с около 500 000 барела дневно.

Цената на лекият суров петрол се понижи с 0,6% до 45,43 долара за барел, а сортът Брент изгуби 0,32% до 43,82 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още