IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кипър започва мащабна кампания за привличане на инвестиции

Целта на кампанията е Кипър да се превърне в център за предоставяне на услуги на посещаващите острова, като акцентът ще падне върху медицинските и образователни услуги

09:40 | 11.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кипър започва мащабна кампания за привличане на инвестиции

Правителството на Република Кипър започва мащабна кампания за привличане на инвестиции и за подпомагане на икономиката на страната, съобщава кипърският гръцки в. „Харавги“.

Целта на кампанията е Кипър да се превърне в център за предоставяне на услуги на посещаващите острова, като акцентът ще падне върху медицинските и образователни услуги. В Кипър се очакват около хиляда ирански туристи, отбелязва още вестникът.

„Пенсионерите в Кипър на границата на бедността“, пише под заглавие англоезичното издание „Сайпръс мийл“. Вестникът цитира доклад на ЕС, според който повече от половината кипърски пенсионери живеят под прага на бедността, валиден за ЕС.

В. „Политис“ предупреждава, че икономическата криза удря не само по туризма, където е регистриран спад от 20 на сто на резервациите през февруари в сравнение със същия месец на 2008 г., но и по социалните фондове на острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още