IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Великобритания може да увеличи дела си в Lloyds до 70%

Правителството на острова и Lloyds Banking Group са близо до сделка за гарантиране на активи на банката на стойност 258 млрд. британски лири

19:03 | 06.03.09 г.
Правителството на Великобритания може да увеличи дела си в Lloyds до 70%

Правителството на Великобритания и Lloyds Banking Group са близо до сделка за гарантиране на активи на банката на стойност 258 млрд. бр. лири от страна на властите на острова, съобщи ВВС, цитирайки анонимни източници.

Съгласно споразумението, правителственият дял в капитала на банката ще бъде увеличен от сегашните 43% до почти 70 на сто без право на глас в акционерните събрания.

След новината акциите на Lloyds се покачиха с 6 на сто.

Банката ще замени част от правителствените привилегировани акции без право на глас, по които плаща лихва от 12%, за обикновени акции с право на глас. Лихвите по тези привилегировани акции са коствали на Lloyds 480 млн. бр. лири на година.

Преговорите са част от програмата на финансовото министерство във Великобритания за гарантиране на най-рисковите активи на банковата система срещу задълбочаване на загубите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още