IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Червената вълна се пренесе в Азия

Инвеститорите не останаха безразлични към новите масирани разпродажби в САЩ и индексите в региона отстъпиха

11:37 | 06.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Червената вълна се пренесе в Азия

Борсовата търговия в Азия днес премина под знака на мечите настроения, тъй като вчерашните разпродажби от американската сесия се пренесоха и в региона. Причината за негативните настроения през последното денонощие са опасенията, че компаниите от финансовия сектор ще отбележат нови големи загуби преди кризата да отмине.

Днешните разпродажби смъкнаха регионалния индекс MSCI Asia Pacific с 1,3 на сто до 72,18 пункта, с което беше сложен край на двудневното повишение, донесло ръст от 1,8 на сто. По този начин индексът отбелязва седмичен спад от 4 на сто, а за последната година се е смъкнал с точно 50 на сто.

На борсата в Токио днес Nikkei 225 падна с 3,5 на сто до 7 173,10 пункта, което е с едва 10 пункта над стойността му от октомври 1982 година. Повод за разпродажби в страната стана и новината за поредния силен спад на износа, който отчита статистиката. За седмицата индексът се понижи с 5,2 на сто.

Китайският пазар също бе доминиран от мечите настроения. Индексът Shanghai Composite изгуби 1,3 на сто до 2 193,01 пункта, но въпреки това приключи седмицата с ръст от 5,3 на сто. Ралито дойде заради спекулации в средата на седмицата, че правителството ще отдели още средства за насърчаване на икономиката.

В Хонконг Hang Seng падна с 2,4 на сто до 11 921,52 пункта, а в Южна Корея Kospi изгуби 0,3 на сто. Основните индекси в Австралия и Нова Зеландия паднаха съответно с 1,4 и 0,8 на сто.

До момента в Тайланд SET напредва с 0,4 на сто, а в Индия Sensex се повишава с 1,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още