IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Председателят на борда на UBS напуска

Неговия пост ще заеме бивш швейцарски политик

10:45 | 04.03.09 г.
Председателят на борда на UBS напуска

UBS AG съобщи, че председателят на борда на компанията Петер Курер ще освободи поста в полза на бивш член на швейцарския управляващ кабинет.

Предложението бившият швейцарски политик Каспар Филигер да заеме позицията на Курер е предшествано от изненадващото назначаване за изпълнителен директор на Освалд Грюбел, бивш шеф на Credit Suisse Group. В съобщението си Курер заявява, че напуска, след като банката прави бързи промени като намаляване на рисковите операции и акцент върху финансовите услуги, предоставяни на заможните клиенти.

Назначаването на Филигер може да се интерпретира като съгласяване с ролята на швейцарското правителството, след като UBS получи помощ от държавата през октомври. Като причина за приемането на поста Филигер изтъква това да е в услуга на Швейцария и нейния народ.

„Смятам, че сега са изключителни времена за UBS и Швейцария и виждам трудностите, които предстоят,“ казва Филигер, цитиран от Wall Street Journal.

Акциите на UBS са се понижили с 33% досега тази година в сравнение с спад от 34% в индекса Stoxx Europe 600.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още