IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин чака апогея на кризата, недоволен от мерките срещу нея

Руският премиер обаче е умерен оптимист за икономиката на страната си

21:38 | 27.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Путин чака апогея на кризата, недоволен от мерките срещу нея

Световната финансова криза съвсем не е свършила, а взиманите мерки срещу нея от развитите страни не водят до „видими резултати”. Това заяви руският министър-председател Владимир Путин, цитиран от AP.

„Кризата изобщо не е свършила, тя не е достигнала своя апогей”, каза Путин пред висши представители на оглавяваната от него партия „Единна Русия”.

Той оценява усилията на великите сили за борба с икономическите трудности като недостатъчни и по думите му „тази ситуация ще продължи доста дълго време”.

Путин все пак се показва сравнително оптимистично настроен, що се отнася до състоянието на руската икономика. Според него „времената ще бъдат трудни, но не и катастрофални”. „Ще се изправим срещу проблемите си. Можем и ще запазим контрол над ситуацията”, посочва руският премиер.

От своя страна, президентът на страната Дмитрий Медведв призова в петък към решения за реформа на световната финансова система, които да бъдат взети по време на срещата на Г20 в Лондон през април.

„Разчитаме на срещата на Г20 в Лондон, за да вземем реални мерки за реформа на международните финансови институции”, казва Медведев.

Русия е сред значително засегнатите държави от кризата, главно заради понижаването на цената на петрола, от който икономиката е силно зависима. Според финансовия министър Алексей Кудрин дори и черното злато да поскъпне до 55 долара за барел, брутният вътрешен продукт на страната за 2009 г. все пак ще се понижи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още