IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха строителството на тематичен парк Формула 1 в Дубай заради кризата

Предприемачът се надява скоро да намери финансов партньор за проекта на стойност 460 млн. долара

17:54 | 27.02.09 г.
F1-X. Визуализация: www.f1themepark.ae
F1-X. Визуализация: www.f1themepark.ae

Проект за изграждане на развлекателен парк на тема Формула 1 на стойност 460 млн. долара в Дубай беше отложен заради глобалното икономическо забавяне, съобщи Arabian Business.

Union Properties и Formula One Administration Limited, собственик на марката Formula One, са подписали лицензно споразумение още през 2006 г., което дава на базирания в Дубай предприемач изключителните права да строи F1 тематични паркове по цял свят.

От компанията обаче обявиха, че са взели решение да спрат строителството на проекта F1-X, който се планираше да бъде открит тази година. Прекъсването ще отложи откриването за 2010 г.

Решението се аргументира с текущите финансови условия.

„Проектът се основава на силен бизнес модел, който ще удържи на рецесията. Над 50% от строителството вече са реализирани. Трудно е да се повярва, че в идните седмици няма да се намери финансов партньор, който да се възползва от тази възможност“, казва Пени Фишър, маркетинг директор на F1-X.

Проектът е част от друг проект на същата компания – MotorCity, който пък е част от Dubailand.

Строителството се реализира върху терен от над 450 хил. кв. метра, като проектът включва хотел, музей, павилион и различни атракции на тема Формула 1 от скоростни влакчета до симулатори на участие в състезание плюс редица опции за пазаруване и заведения за хранене.

Абу Даби пък заложи на тематичен парк Ferrari, който предвижда забавления за всички възрасти като киносалони, училище по шофиране за деца и възрастни, изложения на Ferrari, образователни центрове и заведения за хранене и развлечение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още