IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиката на Сингапур със силен спад от 16,4% през последното тримесечие

Производството бележи остър спад от 10,7 на сто, докато секторът на услугите се свива с едва 1,3 на сто

08:41 | 26.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиката на Сингапур със силен спад от 16,4% през последното тримесечие

Новините, които излизат от региона на Азия, дават все по-мрачни данни за състоянието на икономиките в региона. След драстичния спад на японската икономика и значителното забавяне на растежа в Китай, днес стана ясно, че икономиката на Сингапур е отбелязала най-силния си спад за последните 33 години.

През последното тримесечие на 2008 година брутният вътрешен продукт на Сингапур се е свил с цели 16,4 на сто на годишна база, показват официалните данни на Министерството на търговията и индустрията. По този начин икономическият ръст за 2008 година се е стопил до 1,0 на сто след впечатляващото повишение от 7,8 на сто през предходната година.

По-тежко от кредитната криза е засегнат секторът на производството, като то е отбелязало спад от 10,7 на сто на годишна база, докато секторът на услугите се е свил доста по-слабо – с 1,3 на сто, съобщава Market Watch.

Днес основният борсов индекс в Сингапур Straits Times губи 1 на сто до 1601,11 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още