IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола падна до 38 долара за барел

Котировките продължават отстъплението си от вчера заради спад на доверието сред инвеститорите, че ситуацията ще се нормализира скоро

09:51 | 24.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола падна до 38 долара за барел

Петролът продължи да поевтинява и днес, след като вчера котировките се понижиха в унисон със спада на борсовите индекси в САЩ. Причината за поевтиняването на суровината е все по-голямото понижение на доверието сред инвеститорите, че икономическата ситуация скоро ще се нормализира.

Вчера на американската фондова борса индексите отбелязаха пореден остър спад, като Dow Jones и S&P 500 се върнаха до нивата си от 1997 година. Загубата, с която приключи сесията за двата показателя, възлезе на по около 3,5 на сто.

В резултат на това цената на петролните контракти с доставка през април се понижи с 1,59 долара до 37,58 долара за барел. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк черното злато поевтинява с още 51 цента и в азиатската сесия се търгува по 38,07 долара за барел.

За разлика от САЩ, котировките в Лондон, където се търгува петрол от сорта Брент, остават над 40 долара за барел. През нощта те изгубиха 0,7 на сто и тази сутрин барел Брент с доставка през април струва 40,71 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още