IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама обещава да намали американския дефицит наполовина

Президентът на САЩ поема ангажимент до 2013 година да намали драстично наследените от Буш диспропорции

21:58 | 23.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обама обещава да намали американския дефицит наполовина

Американският президент Барак Обама направи обещание да намали наполовина наследения от Джордж Буш бюджетен дефицит до края на мандата си. Обещанието идва на фона на огромните количества средства, които Обама планира да налее в икономиката заради спасителните си планове.

Днес Барак Обама обяви, че е натоварил вицепрезидента Джо Байдън със задачата да контролира прилагането на пакета от мерки на стойност 787 млрд. долара, който е насочен към стабилизиране на икомомиката. Надзорът върху харченето на парите пък ще се осъществява от бишвия агент на тайните служби Ърл Девани.

Девани ще заеме поста председател на Борд за отчетност и прозрачност на плана за възстановяване (Recovery Accountability and Transparency Board). Той ще трябва да гарантира, че парите по плана няма да бъдат прахосани.

„Той изглежда като инспектор, той е твърд, знаете, че рядко пуска по някоя усмивка“, казва Барак Обама за Девани.

Освен тези две съобщения Обама каза още, че 15 млрд. долара от спасителния план ще бъдат отпуснати на щатските власти в сряда с цел подпомагане на плащанията за медицински услуги. Причината за това е, че някои от американските щати изпитват трудности при заплащането на медицинските услуги за хората с най-ниски доходи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още