IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дерипаска не се нуждаел от помощта на руската държава за дълговете си

По предварителна информация задлъжнялостта на холдинга Русал към руски и чуждестранни банки вече възлиза на общо 14 млрд. долара

13:00 | 23.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Дерипаска не се нуждаел от помощта на руската държава за дълговете си

Руският милиардер Олег Дерипаска е заявил, че не се нуждае от помощта на държавата в процеса на преструктуриране на огромните си дългове към различни банки, съобщи BBC.

Дерипаска е основният собственик, а от януари и генерален директор, на алуминиевия холдинг Русал, който е най-големият производител на алуминий и алуминиев окис в света.

Дерипаска се надява в началото на март да подпише споразумение с банките за мораториум върху лихвите по кредитите. След това, по думите на бизнесмена, той ще има 3-4 месеца за преговори по преструктуриране на задълженията на фирмите си. По предварителна информация задлъжнялостта на холдинга Русал към руски и чуждестранни банки вече възлиза на общо 14 млрд. долара.

В тази връзка Дерипаска категорично е отрекъл някои други съобщения, че общата сума на неговите дългове възлиза на 30 млрд. долара, казвайки, че тази сума „няма нищо общо с действителността”.

Неотдавна Дерипаска получи от руската банка ВЭБ кредит от 4,5 млрд. долара за погасяване на заеми към западноевропейски банки, припомнят руски медии. Заемът от ВЭБ е със срок 1 година, като за отпускането му милиардерът е дал под залог принадлежащите на РусАл 25% акции от „Норилски никел”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още