IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството в САЩ може да придобие 40% от Citi, ръст на световните борси

Евентуалната сделка ще намали рисковете от допълнителни фалити и задълбочаване на рецесията

12:24 | 23.02.09 г.
Правителството в САЩ може да придобие 40% от Citi, ръст на световните борси

Акциите на борсите в целия свят днес се разменят на положителна територия, като особено чувствителен е ръстът на банковите книжа.

Инвеститорите на световните борси приеха оптимистично новината, разпространена от Wall Street Journal, че американското правителство и Citigroup преговарят за придобиване на 40% от капитала на финансовата институция от страна на властите в страната. Евентуалната сделка ще намали рисковете от допълнителни фалити и задълбочаване на рецесията.

В резултат книжата на Citi се изстреляха с 26 на сто по време на търговията в Германия, а тези на Royal Bank of Scotland Group се повишиха с 15%.

Световният MSCI World Index нарасна с 1,3 на сто до 782 пункта, след като предишните 9 дни изгуби повече от 12 на сто.

В Азия южнокорейският Kospi добави 3,15%, хонконгският Hang Seng се повиши с 3,75 на сто, а сингапурският Straits Times поскъпна с 2,24 на сто. Единствено Nikkei отчита загуба, губейки 0,54 на сто до 7 376 пункта.

В Европа британският FTSE 100 добави 1,26%, френският CAC40 се изстреля с 1,8% до 2 800 пункта, а немският DAX отчете ръст от 1,9%.

Фючърсите върху американските индекси към момента сочат, че борсата зад океана ще отвори на зелено.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още