IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бивш таен агент ще следи за изразходването на средствата от плана на Обама

Барак Обама е настоял за сформиране на група, която независимо да следи къде отиват парите

11:50 | 23.02.09 г.
Бивш таен агент ще следи за изразходването на средствата от плана на Обама

Бивш агент от тайните служби ще отговаря за реализирането на планa за 787 млрд. долара, предава Washington Post, позовавайки се на анонимен служител.

Очаква се изборът на президента Барак Обама да бъде обявен днес.

Смята се, че Обама ще посочи Ърл Девани за председател на новия Борд за отчетност и прозрачност на плана за възстановяване (Recovery Accountability and Transparency Board). Вицепрезидентът Джоузеф Байдън също ще получи роля при координиране на изразходването на пакета.

Девани, главен инспектор в министерството на вътрешните работи, е помогнал при разкриването на корупционни практики на лобиста Джак Абрамов в министерството.

Обама е обещал, че Бордът за отчетност и прозрачност на възстановяването ще е органът, който ще следи как правителството разпределя средствата, за да помогне на потъващата американска икономика. Въпреки ангажимента по този план на няколко агенции и департаменти Обама е настоял за сформиране на група, която независимо да следи къде отиват парите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още