IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът отново дава на заден ход

Брентът отчете спад от 2,36 на сто до 41 долара за барел, а лекият суров петрол се понижи с 4,26 на сто до 37,8 долара за барел

13:48 | 20.02.09 г.
Петролът отново дава на заден ход

След като вчера цената на петрола отчете ръст от цели 14 на сто, което се оказа най-голямото дневно поскъпване на черното злато от началото на годината, днес суровината отново отстъпва дава на заден ход.

Въпреки вчерашните данни, които показаха неочаквано намаляване на запасите от петрол в САЩ, което подкрепи цената, днес негативният сентимент взе превес, тъй като борсите в цял свят отчитат спад поради очаквания за влошаване на глобалната макросреда, което от своя страна ще окаже негативно влияние върху търсенето на петрол.

Петролът сорт Брент отчете спад от 2,36 на сто до 41 долара за барел, а лекият суров петрол се понижи с 4,26 на сто до 37,8 долара за барел.

По-късно днес ще станат известни данните за потребителските цени в САЩ за януари и седмичният индекс на икономическата активност на Института за изследване на икономическите цикли, които вероятно ще окажат своя принос към формирането на цената на суровината.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още