IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Латинска Америка теглят влогове от щатска банка на разследван финансист

Собственикът на Stanford International Bank бе обвинен в организирането на измами за милиарди долари

11:21 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
В Латинска Америка теглят влогове от щатска банка на разследван финансист

Изплашени вложители от страни от Латинска Америка стоят на големи опашки, за да изтеглят влоговете си от американската банка Stanford International Bank, чийто собственик Робърт Алън Станфорд е обвинен в организацията на измами за милиарди долари, съобщава РИА Новости по информация от местни медии.

Хиляди хора в Мексико, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу и Венецуела от ранно утро се редят на опашки пред офисите на банката, за да може възможно по-бързо да опразнят сметките си.

Паниката е възникнала, след като преди два дни щатската Комисия за ценните книжа и фондовите борси (SEC) излезе със официално обвинение по адрес на милиардера, собственик на Stanford Financial Group, и три негови компании, за организирането на мошенически операции в размер на 8 млрд. долара.

По данни на комисията Stanford International Bank в продължение на последните 15 години е участвала в измамна схема, основаваща се на продажбата на високорискови инструменти, обещаващи доходности над средните за подобен род депозити.

Миналата седмица стана известно, че ФБР разследва над 500 случая на финансови измами в американски компании, извършени в началото или по време на усложняваща се световна финансова криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още