IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING със загуба от 3,7 млрд. евро за четвъртото тримесечие

За цялата година ING има загуба в размер на 729 млн. евро, което е по-добър резултат от прогнозите на компанията и тези на анализаторите за около 858 млн. евро

11:46 | 18.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
ING със загуба от 3,7 млрд. евро за четвъртото тримесечие

Холандската банково-застрахователна група ING отчете загуба от 3,7 млрд. евро (1,82 евро на акция) за четвъртото тримесечие заради обезценка на активи и обяви, че ще свие дейността си до по-малко сегменти и пазари, предаде Ройтерс.

Очакванията на анализатори бяха за загуба за периода от порядъка на 3,9 млрд. евро.

За четвъртото тримесечие на предходната година бе отчетена печалба от 2,48 млрд. евро, или 1,18 евро на акция.

За цялата година ING има загуба в размер на 729 млн. евро, което е по-добър резултат от прогнозите на компанията и тези на анализаторите за около 858 млн. евро.

От ръководството на групата казват, че основните им приоритети тази година ще са свиване на разходите и фокусиране върху по-малко пазарни сегменти, като освен това „предвид интензитета на кризата е трудно да се предвиди дали ING ще бъде в позиция да изплати дивидент за 2009 г.“.

Групата съобщи още, че ще съкрати около 1400 работни позиции от банковата си дейност в световен мащаб, както и 2400 в застрахователния си бизнес в Америка. Други 1100 застрахователни позиции ще бъдат съкратени в Европа, а 700 – в региона на Тихоокеанска Азия.

В понеделник, като част от програмата си за намаляване на разходите, от ING обявиха, че няма да подновят договора си за спонсорство на отбора на Renault във Формула 1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още