IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МВФ: Финансовата система е далеч от възстановяване

Според шефа на фонда помощта за банките трябва да "стигне докрай"

10:44 | 17.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
МВФ: Финансовата система е далеч от възстановяване

Финансовата система все още е далеч от постигането на стабилно състояние и трябва да се ускорят плановете за подкрепа на банките и да се засили международното сътрудничество. Това каза днес за френското радио France Inter директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан.

„Финансовата система в целия свят все още не е стабилна и знаците за възстановяване не са достатъчно очевидни до момента“, смята той.

Някои държави са „последвали“ препоръките на МВФ по въпроса за възстановителните планове за реалната икономика, дори и да няма „мащабност (на действията в тези насока) в Япония, Европа и някои други страни“. По думите на Строс-Кан обаче най-малко се прави за банките.

Според него помощта за банките трябва да „стигне докрай“, като се правели усилия за тях, но действията не са „достатъчно бързи“. Директорът на МВФ казва, че е „притеснен, защото започнатите планове насочват в добра посока, но не стигат достатъчно далеч“.

Той призовава още да се засили координацията на отделните мерки, взимани по света: „координацията се подобрява, но не стига достатъчно далеч“, повтаря думите си и по този повод Строс-Кан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още