IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова спирачка пред Формула 1, ING спира парите за Renault

Холандската банково-застрахователна група обяснява решението си с необходимост от съкращаване на разходите

20:10 | 16.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нова спирачка пред Формула 1, ING спира парите за Renault

Холандската банково-застрахователна група ING, основен спонсор на отбора на Renault във Формула 1, няма да поднови ангажимента си към автомобилния спорт. Това съобщиха днес от компанията, обяснявайки решението си с необходимостта от съкращаване на разходите, пише френският вестник „Трибюн”.

Според доклад на Formula Money, проследяващ всяка година даваните пари за този спорт, ING инвестира в това направление около 67 млн. евро годишно, от които 51 млн. евро са за Renault. Освен това групата е партньор на Гран при в Австралия и финансира Гран при в Белгия, Унгария и Турция.

Миналия месец ING обяви план за свиване на разходите с 1 млрд. евро за 2009 г., както и за закриване на 7 хил. работни места. За тази година е предвидено намаляване с 40% на средствата за Формула 1, като 2009 е последната година, в която е валиден договорът с Renault.

Така Формула 1 търпи поредния удар от финансовата криза, след като наскоро Honda съобщи, че прекратява участието си в състезанието.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още