IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жената на Мадоф изтеглила над $15 млн. преди разкриването на пирамидата

През ноември и декември съпругата на измамника е изтеглила значителни суми от финансовата пирамида

07:20 | 12.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Жената на Мадоф изтеглила над $15 млн. преди разкриването на пирамидата

Разследването на финансовата пирамида, създадена от Бърнард Мадоф, е стигнало до доказателства, че в кратък период преди арестуването на измамника неговата съпруга Рут Мадоф е изтеглила значителни суми от пирамидалната структура.

Става дума за над 15 млн. долара, от които 10 млн. са изтеглени в деня преди ареста на Мадоф. Други 5,5 млн. долара пък са били изтеглени в края на ноември, съобщава ВВС, позовавайки се на разследващите органи в САЩ.

Както е известно, Бърнард Мадоф беше арестуван в средата на декември с обвинение, че е организирал финансова пирамида на стойност 50 млрд. долара.

Мадоф, който в момента е на 70 години, е бивш председател на борсата Nasdaq. Според обвинението в продължение на дълги години той е организирал измамната схема, загуби от която вече обявиха някои от най-големите банки и фондове в света.

Към момента Бърнард Мадоф остава под домашен арест, като срокът за отправянето на обвинения от прокурорите е удължен до 13 март, допълва ВВС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още