IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад и на борсите в Азия заради неясните послания от САЩ

След масираните разпродажби на американската борса мечите настроения се пренесоха и в азиатската търговия

11:56 | 11.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спад и на борсите в Азия заради неясните послания от САЩ

Борсовите индекси в Азия отбелязаха спадове днес, следвайки развитието на търговията в САЩ от вчера. Инвеститорите прибегнаха до разпродажби заради неясните сигнали, които дойдоха от американския финансов министър Тимъти Гайтнър, който обяви готовността на държавата да подпомогне банковия сектор с до 2 трлн. долара, но не даде достатъчно яснота по прилагането на мерките.

Несигурността доведе до спад на регионалния индекс MSCI Asia Pacific, в който не попада Япония, с 1,8 на сто до 232,70 пункта тази сутрин. Днес борсата в Токио остана затворена, тъй като в страната е почивен ден.

Борсата в Хонконг затвори с понижение за пръв път през последните шест дни, като водещи по понижение станаха представителите на финансовия сектор и строителството. Hang Seng понижи стойността си с 2,8 на сто, приключвайки сесията при 7 599,57 пункта.

Спадове бяха отчетени още в Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. Водещите индекси в Южна Корея и Нова Зеландия Kospi и NZX 50 FF Gross паднаха с по 0,7 на сто, докато S&P/ASX 200 се понижи с 0,4 на сто.

За пореден път на обратния полюс протече сесията в Китай, като CSI 300 успя да напредне с 0,2 на сто до 2 331,14 пункта. В Тайван пък Taiex се повиши с 1,1 на сто до 4 575,95 пункта.

До момента в Тайланд и Сингапур се наблюдават ръстове на основните индекси съответно с 0,3 и 1,1 на сто, докато в Индонезия и Индия индексите отстъпват с по 0,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още