IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse със загуба от 5,2 млрд. долара за четвъртото тримесечие

Швейцарската банка обаче се представя по-добре от конкурента си UBS

10:07 | 11.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse със загуба от 5,2 млрд. долара за четвъртото тримесечие

Втората по големина швейцарска банка - Credit Suisse Group, отчете загуба за четвъртото тримесечие в размер на 6,02 млрд. швейцарски франка (5,2 млрд. долара) заради погрешни инвестиционни решения и разходи покрай съкращенията на работни места и продажбата на част от подразделение на банката.

Загубата възлиза на 5,34 франка на акция за периода при печалба от 540 млн. франка, или 49 сантима, за последното тримесечие на 2007 г. Очакванията на анализатори, участвали в допитване на Bloomberg, бяха за загуба от 4,2 млрд. франка за тримесечието.

През декември банката обяви, че ще съкрати 5300 работни места и ще предприеме и други мерки, за да се справи с „предизвикателствата“ на пазарите, след като за предходните два месеца имаше загуби в размер на 3 млрд. франка. За разлика от конкурента си UBS AG – най-голямата швейцарска банка, Credit Suisse не прие държавна помощ за справяне с проблемни активи и привлича повече средства от богати клиенти.

Вчера UBS обяви рекордна загуба за швейцарска компания, като от подразделението за управление на имущество са били изтеглени 58,2 млрд. франка през четвъртото тримесечие.

За последните 12 месеца акциите на Credit Suisse са се понижили с 46 на сто спрямо спад от 61% за UBS и понижение от 63 на сто за индекса на Bloomberg за европейските банки и компании за финансови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още