IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GM съкращава 10 хил. служители, подготвя се да заслужи държавната помощ

Мярката е част от плана за преструктуриране, с който групата се надява да убеди Вашингтон в жизнеспособността си в дългосрочен план, в замяна на което ще бъдат деблокирани няколко милиарда държавна помощ за компанията

20:30 | 10.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
GM съкращава 10 хил. служители, подготвя се да заслужи държавната помощ

Американският автомобилостроител General Motors (GM) обяви, че тази година ще закрие 10 хил. административни работни позиции, за да намали броя на служителите си до 63 хил. души, предаде AP.

Мярката е част от плана за преструктуриране, с който групата се надява да убеди Вашингтон в жизнеспособността си в дългосрочен план, в замяна на което ще бъдат деблокирани няколко милиарда държавна помощ за компанията.

Възстановителният план трябва да бъде представен на държавата до 31 март. Той ще бъде предшестван от предварителен доклад за моментното изпълнение до 17 февруари.

10-те хил. съкращения ще засегнат всички региони по света, в които компанията присъства, и ще зависят от „нивото на служителите и пазарните условия”. В САЩ броят на освободените от работа ще бъде 3400. В страната за производителя работят 29 500 души.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още