IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-красивите автомобили на всички времена?

Автомобилът, получил най-много гласове, е култовият Citroen DS

14:50 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кои са най-красивите автомобили на всички времена?

„Кои са най-красивите автомобили на всички времена?“ е въпрос, поставян многократно, който никога не е получавал категоричен отговор.

Естествено, това е въпрос на вкус. Най-ново допитване в тази област, прави британското списание Classic & Sports Car. Допитването обаче е организирано не сред читателите на списанието, а сред професионалисти.

Списанието поставя този въпрос на 20 водещи световни дизайнери на автомобили, като се започне от „Дизайнерът на века” Джорджето Джуджаро (създал между другото и автомобили като Maserati Bora и VW Golf I) и се стигне до съвременните звезди като Иън Колъм, главен дизайнер на Jaguar.

Всеки от двайсетте дизайнери е посочил по три автомобили, които той счита за най-славни в историята на автомобилния дизайн.

Автомобилът, получил най-много гласове, е култовият Citroen DS. Това определено не е изненада. Не е изненада и това, че в подреждането в десетката Ferrari участва с най-много модели.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още