IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бивш банкер от Lehman Brothers може да оглави Лондонската фондова борса

Изборът на 49-годишния французин би свидетелствал за това, че LSE се опитва да изгради нова, по възможност по-агресивна, корпоративна култура

17:34 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш банкер от Lehman Brothers може да оглави Лондонската фондова борса

Ксавие Роле, бивш ръководител на отдел в Lehman Brothers, е кандидатът с най-големи шансове да стане следващият главен изпълнителен директор на Лондонската фондова борса (LSE), съобщава Financial Times (FT), позовавайки се на двама души, близки до случая.

Изборът на 49-годишния французин би свидетелствал за това, че LSE се опитва да изгради нова, по възможност по-агресивна, корпоративна култура след осемте години, през които досегашният директор лейди Клара Фърс посвети голяма част от времето си в борба с враждебни оферти за придобиване.

Освен работата си в подразделение на Lehman във Франция, Роле е работил и в структурата на банката в Лондон, където е отговарял за връзките с европейските борси, включително тази в Лондон. Преди това французинът е бил част от Goldman Sachs, където в бил брокер, както и от Credit Suisse First Boston и Dresdner Kleinwort Benson.

Според информация на в. Times друга водеща досега кандидатура - на Аласдеър Хейнс, изпълнителен директор „Международни операции“ на Investment Technology Group (ITG) – очевидно вече не е актуална. Хейнс е процес на напускане на ITG заради неуточнени засега планове за развитие.

През октомври миналата година LSE се обърна към компания за хедхънтинг, за да намери наследник на Фърс, за която тогава бе съобщено, че ще остане на поста си до края на тази година. Предвижда се тя да завърши процесите по интеграция с Borsa Italiania, която Лондонската фондова борса придоби през 2007 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още