IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

British Airways със загуба от 127 млн. паунда за деветте месеца

За сравнение година по-рано компанията е била на печалба от 642 млн. паунда

14:24 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
British Airways със загуба от 127 млн. паунда за деветте месеца

Британският превозвач British Airways отчита загуба от 127 млн. паунда за деветте месеца до 31 декември заради намаления пътнически трафик в условията на криза и увеличените разходи за гориво заради поевтиняването на паунда, съобщи АР.

За сравнение година по-рано компанията е била на печалба от 642 млн. паунда.

Разходите на BA за гориво са се увеличили през периода с 48,4 на сто до 2,2 млрд. паунда. Приходите са отчели ръст от 6,2 на сто до 7,05 млрд. паунда благодарение на валутни колебания, които са компенсирали по-слабия трафик.

Резултатите не изненадаха инвеститорите, тъй като съвпадат в голяма степен с прогнозите на компанията, направени на 26 януари.

От превозвача потвърдиха очакванията си за оперативна загуба от 150 млн. паунда за цялата година.

Броят на пътниците е намалял с 3,4 на сто до 28,3 млн. за десетте месеца до 31 януари. Само през януари той се е понижил с 4 на сто спрямо предходния месец.

Изпълнителният директор на British Airways Уили Уолш е заявил, че не очаква значително подобрение в икономическата ситуация тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още