IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов данъчен проблем за Белия дом

Сенатът отложи гласуването на номинацията на Хилда Солис за министър на труда заради въпроси относно данъци на съпруга й

10:34 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов данъчен проблем за Белия дом

Щатският сенат отложи в четвъртък гласуването на номинацията на Хилда Солис за министър на труда, след като ден по-рано бяха повдигнати въпроси за данъчни проблеми с бизнеса на съпруга й Сам Сайад, съобщи АР.

Официални представители на Белия дом са заявили, че според тях потвърждаването й на поста не е изложено на опасност от новините, че съпругът й е платил тази седмица около 6400 долара, за да уреди данъци на авторемонтния си бизнес, които не са изплатени от 16 години.

Това е четвъртият случай, свързан с данъчни „главоболия“ за новата администрация на Белия дом. По-рано тази седмица Том Дашъл оттегли номинацията си за здравен министър, след като стана ясно, че не е платил навреме данъци в размер на 100 хил. долара.

Прессекретарят на президента Робърт Гибс е подчертал, че с данъците на самата Хилда Солис всичко е наред. Той е добавил, че тя не е партньор в бизнеса на съпруга си и няма да бъде „наказана“ за неговите грешки.

Изданието USA Today първо съобщи вчера, че данните на окръг Лос Анджелис са показали 15 наплатени данъка към държавата и окръга на обща стойност 7630 долара, дължими от бизнеса на Сайад.

Според говорителя на Белия дом Том Вайътър, Хилда Солис и Сайад не са знаели за дължимите данъци, докато не са били попитани за тях тази седмица. По думите на говорителя Сайад е платил около 6400 долара на окръг Лос Анджелис в сряда, за да уреди данъците, но смята да обжалва.

Ръководителите на демократите и републиканците в Комитета по здравеопазването, образованието, труда и пенсионните въпроси към Сената са излезли с общо изявление вчера минути преди обявената среща на комитета за гласуване на номинацията на Хилда Солис. В изявлението се казва, че законодателният орган се нуждае от повече време, за да преразгледа документацията, предоставена в подкрепа на номинацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 06.02.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още