IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия и Беларус отиват на референдум за бъдеща конфедерация?

Павел Бородин е подчертал, че „икономиката на двете страни вече е обща”

12:04 | 05.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия и Беларус отиват на референдум за бъдеща конфедерация?

Русия и Беларус може да проведат референдум по въпроса за бъдещата си обща управленска структура, е казал днес държавният секретар на Съюзната държава Павел Бородин, съобщи Прайм-Тасс. По думите му „не става въпрос за влизане на Беларус в състава на Руската Федерация, а за конфедеративно устройство с делегиране на редица пълномощия”.

Бородин е посочил още, че „може би на двете страни не са необходими съюзни министерства, но е назряла необходимостта от съюзен парламент”.

Въпросът за референдума, който може да се проведе през 2010 г., ще бъде обсъден от държавна комисия под ръководството на председателя на руската Държавна дума, която комисия „вече подготвя съответните конституционни актове”.

Павел Бородин е подчертал, че „икономиката на двете страни вече е обща”. В тази връзка той е допълнил, че предоставените от Русия на Беларус кредити не трябва да се възприемат като „заеми за жителите на Беларус, а като помощ, в т.ч. и за руските предприятия в Беларус”. Между Русия и Беларус вече има 28 хил. съвместни предприятия с около 5 млн. работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още