IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия може да придобие миноритарен дял в производителя на алуминий Русал

Най-голямата компания в сектора в света потърси помощ от държавата за финансирането на огромен дълг към чужди банки

13:02 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия може да придобие миноритарен дял в производителя на алуминий Русал

Руската държава може да придобие миноритарен дял в Русал – най-големият производител на алуминий в света, чрез издаване на конвертируеми облигации, заяви изпълнителният директор на компанията Олег Дерипаска. Той обаче добавя, че държавата не се стреми активно към придобиване на такъв дял, съобщи Ройтерс.

Дерипаска, който миналата година беше обявен за най-богатия човек в Русия, беше принуден от задълбочаващата се финансова криза да се обърне за помощ към държавата за финансирането на милиарди долари дълг към чуждестранни банки.

Съдбата на Дерипаска, който контролира една от най-мощните индустриални групи в Русия, се следи отблизо от инвеститорите за сигнали за бъдещата икономическа политика на Кремъл.

Милиардерът не е съобщил подробности относно задълженията на Русал, но е казал, че преговорите с банките за преструктуриране на дълга продължават.

Дали правителството ще закупи миноритарен дял ще стане по-ясно в края на февруари, по думите на Дерипаска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още