IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

General Motors и Chrysler се отказват от участие в изложението в Сеул

Като главна причина за отказа си от участие, компаниите са назовали задълбочаващата се криза в автомобилостроенето на САЩ

10:56 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
General Motors и Chrysler се отказват от участие в изложението в Сеул

Две от трите компании от „голямата тройка” в САЩ, преживяващи кризата на американската автомобилна промишленост - General Motors и Chrysler, се отказаха от участие тази година в изложението „Сеул мотор шоу“, съобщава Итар-Тасс.

Като главна причина за отказа си от участие компаниите са назовали задълбочаващата се криза в автомобилостроенето на САЩ и намаляването на собствените им бюджетни възможности, обясняват от организационния комитет на най-големия в Южна Корея автомобилен салон.

Освен General Motors и Chrysler, още 11 големи чуждестранни производители на автомобили не са се регистрирали за участие в тазгодишното изложение. В сравнение с предходното автошоу през 2007 г. броят на участниците вече е намалял с 10%. Сред отказалите се от организационния комитет на „Сеул мотор шоу" са посочили още немската компания BMW, японската Nissan и шведската Volvo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още