IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция: Кризата може да „запали социалното недоволство“

Френският министър на финансите Кристин Лагард призовава за бързи мерки за справяне с икономическата криза

09:09 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Франция: Кризата може да „запали социалното недоволство“

Европа е изправена пред риск от засилване на социалното недоволство, в случай че не се вземат бързи мерки за преодоляване на икономическата криза, предупреди финансовият министър на Франция Кристин Лагард.

Според нея доверието във финансовата система трябва да бъде възстановено в кратки срокове, а политическите лидери трябва да изпратят ясен, разбираем сигнал до обикновените хора относно намеренията за действие на правителствата, предава ВВС.

Подходящ момент за вземане на действия по думите на Лагард е предстоящата през април в Лондон среща на лидерите на страните от Г-20.

Повод за предупрежденията на Лагард дават протестите, които вече се организираха във Франция, Исландия и Русия от недоволните от правителствата си граждани. Миналата седмица въздушният и ж.п. транспорт във Франция бяха блокирани от стачка, а правителството на Исландия подаде оставка под натиска на протестиращите.

Протести имаше и вчера по улиците на Женева и Давос, където бяха организирани митинги от антиглобалисти срещу икономическия форум, провеждащ се в Швейцария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още