IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още три американски банки фалираха

Само за първия месец на новата година шест банки затвориха врати в САЩ

15:31 | 31.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още три американски банки фалираха

Федералните власти в САЩ са затворили още три банки вчера заради кризата, в която са изпаднали финансовите институции. Банките са относително малки регионални институции с обща стойност на активите около 850 млн. долара към края на годината, пише Marketwatch.com.

Една от фалиралите банки е базирана в Юта и носи името MagnetBank. Тя е била затворена, като операциите и ще бъдат поети от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC). Причината за това е, че не е бил намерен желаещ да поеме клиентите и активите на закъсалата банка.

Подобна липса на приемник на банка в САЩ се среща за пръв път за последните пет години. Според говорителя на FDIC това се дължи на ограничения брой вложители в институцията. Общият размер на активите на банката към 2 декември е бил 292,9 млн. долара, а депозитната база е възлизала на 282,2 млн. долара.

Другите две затворени банки са базираната в Мериленд Suburban Federal Savings Bank и разположената във Флорида Ocala National Bank.

Първата от двете е разполагала с депозити за 302 млн. долара към 30 септември, а активите й са били на стойност около 360 млн. долара. От понеделник клоновете на банката ще оперират под името на Bank of Essex.

Офисите на Оcala National пък ще функционират като клонове на CenterState Bank от началото на следвщата седмица. Активите на затворената банка са били 223,5 млн. долара към края на миналата година, а вложенията под формата на депозити са възлизали на 205,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 20.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още