IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола остава стабилна въпреки лошите данни от САЩ

Дори готовността на ОПЕК да понижи доставките не успя да подкрепи котировките

10:25 | 30.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола остава стабилна въпреки лошите данни от САЩ

Цената на петрола остана стабилна през изминалото денонощие, след като икономическите новини и изказванията на водещи за петролния пазар фигури не успяха да доведат до резки движения на котировките.

Вчера в САЩ петролните контракти с доставка през март понижиха цената си със 72 цента до 41,44 долара за барел. След края на сесията, в часовете на електронна търговия, черното злато загуби още 0,05 на сто и по време на азиатската сесия се котира по 41,42 долара за барел.

За по-резки ценови движения не успяха да допринесат дори лошите данни за състоянието на американската икономика. Официалната статистика публикува доклади, според които броят на американците, получаващи помощ за безработица, е достигнал рекорден брой от 4,776 млн. души.

В същото време поръчките на дълготрайни стоки са отбелязали пореден остър спад, а продажбите на нови жилища са отбелязали най-голямо понижение в историята.

На котировките не се отразиха и изказванията на водещи за петролния пазар фигури по време на икономическия форум в Давос, където бяха изказани мнения, че цената на петрола трябва да бъде в границите между 60 и 80 долара за барел.

Към момента с минимално изменение от 0,6 на сто се движи цената на търгувания в Лондон петрол от сорта Брент, който се котира по 45,65 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 30.01.09 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още