IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toyota изтегля над 1,35 млн. автомобила от цял свят

Компанията иска да поправи дефекти в предпазния колан и системата за изпускане на изгорелите газове

11:04 | 28.01.09 г.
Toyota изтегля над 1,35 млн. автомобила от цял свят

Японският автомобилопроизводител Toyota Motor Corp съобщи днес, че ще изтегли над 1,35 млн. автомобила от три модела от цял свят, за да поправи дефект в предпазния колан, компонент от системата за изпускане на изгорелите газове или и двете.

В Япония на изтегляне подлежат 525 898 автомобила от моделите Vitz, Belta и Ractis, произведени от януари 2005 до април 2008, се посочва в съобщение на компанията до транспортното министерство на страната, цитирано от Ройтерс.

Освен това компанията ще изтегли общо 830 хил. единици от модела Vitz subcompact, известен като Yaris на много пазари, и Belta, които се изнасят в Европа, Северна Америка и други пазари, е казала говорителка на компанията.

В Япония е регистриран един случай на подпалване заради дефектен дизайн на предпазния колан, който може да причини стопяване на устройство за абсорбиране на шума при активиране на механизма на колана при сблъсък на автомобила, са уточнили от компанията.

В страната не са регистрирани инциденти с дефекта в тръба в системата за отделяне на изгорелите газове, която в най-лошия случай може да се спука и да бъдат изпуснати газове, които не отговарят на стандартите за чисти емисии.

От Toyota са отказали да разкрият очакваните приблизителни разходи за изтеглянето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още