IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens отчита спад на над 80 на сто на печалбата си

Първото тримесечие на новата фискална година е довело до ръст на приходите от 7 на сто и повишена печалба от основна дейност

17:03 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Siemens отчита спад на над 80 на сто на печалбата си

Немският концерн Siemens бележи спад на печалбата си от 81 на сто през първото тримесечие на новата фискална година спрямо съпоставимия период на предходната година, съобщава marketwatch.com. Основна роля за това е изиграла продажбата на VDO Automotive, осъществена през първото тримесечие на миналата фискална година.

Еднократният ефект от сделката възлиза на 5,4 млрд. евро, в резултат на което Siemens е постигнал печалба от 6,48 млрд. евро. За първото тримесечие на новата фискална година пък печалбата е 1,23 млрд. евро, или с 81 на сто по-малко.

Оперативната печалба от „всички сектори“, която показва положителния резултат от основните сектори, в които оперира концернът - индустрия, енергетика и здравеопазване, нараства с 20 на сто на година и достига 2 млрд. евро. Постигнатият резултат е с около 200 млн. евро по-висок от предварителните очаквания на анализаторите.

Приходите на концерна за първото тримесечие на фискалната година се увеличават със 7 на сто до 19,63 млрд. евро.

Основната печалба на Siemens идва от енергетиката, която е донесла ръст на печалбата от близо два пъти до 756 млн. евро. Индустриалният сектор пък е довел до спад на печалбата от 9 на сто до 907 млн. евро. Увеличени печалби е донесло и здравеопазването, печалбата от което се е повишила с 3 на сто до 342 млн. евро.

Днес пазарната капитализация на Siemens се увеличава с 3,7 на сто, а за последните три месеца акциите на компанията са повишили стойността си с 25 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 29.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още