IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Остър спад в продажбите на бира на Острова

Индустрията сочи високите данъци като основна причина за намалената консумация на кехлибарената напитка

09:29 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Остър спад в продажбите на бира на Острова

Продажбите на бира в британските пъбове, ресторанти и магазини през последното тримесечие на 2008 година са паднали с 8,3 на сто спрямо съпоставимия период на предходната година. Това означава, че консумацията на напитката се е свила с 2,2 млн. халби дневно, съобщава ВВС.

Данните, публикувани от Британската асоциация на производителите на бира и пъбовете (British Beer and Pub Association), пораждат обезпокоение в сектора. Според асоциацията основна вина за спада в продажбите има повишеният на 18 на сто налог върху бирата.

По данни на Асоциацията всеки ден на Острова затварят врати средно по шест пъба. Освен това спадът в потреблението на кехлибарената течност се определя като рекорден – за цялата 2008 година продажбите на бира са паднали с 5,5 на сто.

„Тези данни показват екстремния икономически натиск върху британските пъбове и бирения сектор. Продажбите на бира падат, а много пъбове се мъчат да оцелеят. За съжаление, данъчната политика на правителството само влошава допълнително ситуацията“, смята изпълнителният директор на асоциацията Роб Хейуърд.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още