IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завърши разследването на случая „Кервиел”

Адвокатите на брокера отказаха удължаване на разследването

20:44 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Завърши разследването на случая „Кервиел”

Магистратите, поели случая на скандалния брокер на Societe Generale Жером Кервиел, който причини загуби на френската банка за 4,9 млрд. евро, приключиха разследването си година след разкриване на аферата. Това съобщиха днес източници, близки до случая, цитирани от АФП.

Четири дни след последното изслушване на брокера, по време на което адвокатите му без успех поискаха удължаване на разследването, съдиите официално сложиха край на проучванията по делото.

Зашитата на Кервиел и банката имат три месеца, за да поискат нови допълнителни разследвания.

След мнение от прокуратурата предстои съдиите да вземат решение дали да изправят пред съда Кервиел и неговия помощник Тома Мугар, за когото се смята, че е бил съучастник на брокера. Бившият брокер е следствен по подозрение в „злоупотреба с доверие”, „измама” и „въвеждане на фалшиви данни с информационна система”. Мугар се подозира в „съучастничество при въвеждане на фалшиви данни в информационна система”.

След разкриването на случая 32-годишният Жером Кервиел призна отговорността си, но заяви, че не иска да се превръща в „изкупителна жертва” на Societe Generale. По думите му е невъзможно банката да не е знаела за заетите от него позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още