IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция ще подпомага непряко Ербъс с 5 млрд. евро

Целта е предотвратяване на отмяната на поръчки за производство на нови самолети

13:05 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Франция ще подпомага непряко Ербъс с 5 млрд. евро

Френските власти предвиждат да отделят 5 млрд. евро за оказване на подкрепа на продажбите на авиостроителния гигант Ербъс, пишат днес френските медии.

Съобщава се, че „целта на тези мерки е предотвратяване на отмяната на поръчки за производство на нови самолети поради финансови трудности на компаниите, които са ги поръчали”.

За целта френското правителство планира да насочи общо 5 млрд. евро към няколко големи банки, които на свой ред ще бъдат длъжни да помогнат с тях на клиенти на Ербъс да изпълнят своите договори за покупка на самолети от авиостроителната корпорация. Между банките, на които ще бъдат предоставени посочените средства, се назовават Calyon, Societe Generale и BNP Paribas.

Наскоро ръководството на Ербъс предупреди, че през 2009 г. броят на поръчките за нови самолети може съществено да се съкрати спрямо предходната година заради утежнената икономическа ситуация в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още