IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Barclays отписва активи за 11 млрд. долара, няма да набира нов капитал

Банката разполага с 36 млрд. лири собствен капитал и резерви, което според ръководителите й дава достатъчно сигурност

10:17 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Barclays отписва активи за 11 млрд. долара, няма да набира нов капитал

Британската банка Barclays Plc, която в края на миналата година отказа да получи помощ от правителството, очаква отписвания на активи за 8 млрд. лири (11 млрд. долара) за 2008 година. Въпреки това ръководителите й заявяват, че няма да търсят увеличение на капитала, съобщава marketwatch.com.

Средствата на банката надхвърлят със 17 млрд. лири необходимите за поддържане на минимално изискуемото съотношение за капиталова адекватност, се казва в официално съобщение на институцията. В писмо до акционерите изпълнителният директор Макъс Агиъс е завил, че Barclays разполага с 36 млрд. лири собствен капитал и резерви, което я прави достатъчно стабилна.

Пазарната капитализация на банката се срути с 66 на сто от началото на годината, тъй като инвеститорите се опасяваха относно размера на отписванията и наличния капитал. На 16 януари от Barclays обявиха, че очакват печалба от 5,3 млрд. лири за 2008 година.

Окончателните резултати на Barclays ще бъдат съобщени на 9 февруари, което е с близо седмица по-рано от първоначално обявената за това дата 17 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още