IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕБВР може да инвестира в OTP

ЕБВР съобразява стратегията си с кризата, като акцент в стратегията й придобиват местните финансови институции

12:43 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕБВР може да инвестира в OTP

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) може да инвестира в унгарски банки, сред които и най-голямата в страната OTP, е заявил в интервю за унгарското издание Nepszabadsag президентът на ЕБВР Томас Миров.

Миров ще участва следващата седмица в конференция, посветена на проекта за газопровода „Набуко“, след което ще има срещи с унгарски политици и ръководители на централната банка и други финансови институции, пише изданието.

ЕБВР съобразява стратегията си с настоящите икономически условия, обусловени от кризата, като акцент в стратегията й придобиват местните финансови институции, е заявил Миров. Затова и в Унгария с предимство по отношение на инвестициите е банковият сектор, включително OTP, пояснява Миров.

Общо 500 млн. евро от средствата на ЕБВР са предназначени за страните от Източна Европа, които се присъединиха към ЕС през 2004 г., е казал още президентът на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още