IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AIG продава поделение в Азия за 20 млрд. долара

Закъсалият застрахователен гигант трябва да осигури средства за връщане на получените от правителството кредити

13:30 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
AIG продава поделение в Азия за 20 млрд. долара

Американската застрахователна компания AIG ускорява процеса по продажба на поделението си за животозастраховане в Азия с надеждата да придобие 20 млрд. долара. Основната причина за това е необходимостта от осигуряването на средства за погасяване на плащане по правителствените планове, предава Financial Times.

Застрахователният гигант е изпратил меморандум с предложение за продажба на поделението, което носи името American International Assurance (AIA) на отбрана група потенциални купувачи, съобщава вестникът, позовавайки се на „запознати със ситуацията“

До този момент официален коментар от страна на AIG липсва.

Според FT АIA се определя като перлата в короната на AIG. Тя има 20 млн. клиенти в 13 държави, а през миналата година е отчела оперативна печалба от около 2 млрд. долра. По информация на вестника AIG предлага на потенциалните купувачи 49 на сто от капитала на дружеството, които анализаторите оценяват на 20 млрд. долара.

Сред потенциалните купувачи са китайската компания China Life, британската банка HSBC, британският застраховател Prudential, американците от Prudential Financial Inc и други. Интерес имало още от канадската компания Manulife Financial и немската Allianz.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още