IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът отново скочи с 6 на сто

Силният ръст на борсовите индекси доведе до поскъпване и на черното злато

22:56 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът отново скочи с 6 на сто

На фона на оптимизма на фондовите пазари петролът отбеляза силен ръст в цената си. След като вчера, когато беше последния ден за търговия с февруарски фючърси черното злато повиши цената си с 6,1 на сто, днес контрактите с доставка през март повишиха цената си с 6,6 на сто.

След като фондовият пазар беше обхванат от еуфория заради няколко добри новини, свързани с финансовата система и технологичните компании, постепенно позитивните настроения се пренесоха и на стоковите пазари. Поскъпването на петрола дойде въпреки повишението на курса на американския долар спрямо еврото и лирата днес.

Днес лекият американски суров петрол поскъпна с 2,71 долара и търговската сесия н борсата в Ню Йорк приключи при цена 43,55 доларра за барел. Въпреки това черното злато се движи с понижение от 16 на сто от началото на годината.

На борсата в Лондон днес Брентът с доставка през март повиши цената си с 1,40 долара, за да приключи сесията при 45,02 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още