IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимизмът на борсата в САЩ започва да се охлажда*

Сесията започна със силен ръст на индексите, но постепенно инерцията започва да се губи

18:30 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизмът на борсата в САЩ започва да се охлажда*

Борсата в САЩ стартира с оптимизъм след вчерашния остър спад на индексите. Повод за позитивните нагласи дават спекулациите, че екипът на новия президент Барак Обама ще започне бързи действия по стабилизиране на финансовата система. Така в първите минути на търговията индексите се движеша с понижения от по над 2 на сто.

След първоначалния ръст, който доведе до повишение на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average от 1,7 на сто за едва 30 минути, оптимистите започнаха да губят позиции. Два часа след началото на сесията бенчмаркът ограничава повишението си до 0,7 на сто и към момента стойността му е 8 002,62 пункта.

Широкият индекс S&P 500 напредна с 2,24 на сто до 823,22 пункта, но инерцията му отслабна и за кратко дори премина на отрицателна територия. В 16:30 часа стойността на показателя е 812,78 пункта, което е с 0,9 на сто повече от вчера.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite също не усля да задържи ръста си от над 2,2 на сто и към момента се движи с повишение от 1,2 на сто до 1 457,79 пункта.

До момента сред най-активно търгуваните акции са книжата на банковите гиганти Citigroup и Bank of America, които поскъпват съответно с 9,3 на сто и 8,6 на сто. Близо 9 на сто пък е повишението по позицията на технологичната компания IBM, която обяви изненадващо високи прогнози за резултатите си през 2009 година.

*Информацията е актуална към 18:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още