IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AIG вече няма да е спонсор на Бербатов и Юнайтед

Закъсалият застрахователен гигант няма да поднови договора с футболния клуб, който изтича догодина

12:18 | 21.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
AIG вече няма да е спонсор на Бербатов и Юнайтед

Американската застрахователна компания AIG, която получи спасителна помощ от правителството на САЩ през септември, ще прекрати спонсорството си за английския футболен гранд Манчестър Юнайтед, предава ВВС.

Договорът между клуба на капитана на националния ни отбор Димитър Бербатов и AIG изтича през март 2010 година. Съгласно него футболният клуб получава по 14 млн. лири годишно, за да присъства логото на компанията на фланелките на Червените дяволи.

В момента AIG е в процес на преструктуриране, след като получи 150 млрд. долара от американското правителство, за да бъде избегнат фалит. Все още не е сигурно дали освен спонсорския, ще бъде прекратен и договорът за съвместна работа с финансовото поделение на футболния клуб.

Той е в сила от 2008 година и е за срок от шест и половина години и предвижда сключването на застраховки, издаване на кредитни карти и отпускане на кредити под бранда MU Finance.

От футболния клуб заявяват, че вече са започнали разговори за селектиране на група от потенциални спонсори. Според говорителя на Червените дяволи стартирането на такъв процес е нормално да започне по-рано с оглед някои технически въпроси като например производството на екипите за сезон 2010/2011 година, където трябва да присъства логото на новия спонсор.

Миналата седмица изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил заяви, че няма да бъде изненадан ако AIG не поднови спонсорския си договор.

Американската застрахователна компания вече прекрати договора за спонсориране на американския отбор по тенис за Купа Дейвис, припомня ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още