IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първа стачка в новата Alitalia

Четиричасовата стачка в знак на протест срещу политиката на наемане на служители на новото ръководство е започнала тази сутрин

14:49 | 19.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първа стачка в новата Alitalia

Профсъюз, представляващ персонал на самолети, наземни служители и пилоти, организира първата стачка в „новата“ Alitalia днес – седмица след първия полет на приватизираната авиокомпания, съобщи АР.

Четиричасовата стачка на синдиката SDL в знак на протест срещу политиката на наемане на служители на новото ръководство е започнала тази сутрин. Преди това полети не са били отменени.

Внезапна стачка на летищата в Рим и Милано помрачи миналата седмица стартирането на новата Alitalia, като доведе до някои отлагания и отменяния на полети, но днешната стачка е първата официална в новата „ера“ на авиокомпанията.

62-годишната история на Alitalia като държавна компания приключи с фалит, отчасти заради честите стачки и раздутата работна сила.

Новата Alitalia е собственост на група италиански инвеститори, които сляха голяма част от печелившите активи на стария превозвач с по-малката авиокомпания Air One. Air France-KLM е миноритарен акционер в Alitalia.

Новата Alitalia разполага със 148 самолета (общо с Air One) спрямо 173 преди, както и с около 12 500 служители спрямо над 23 500 преди общо за двете авиокомпании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още