IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейски експерти оценяват щетите от газовата криза за евентуални дела

В четвъртък председателят на ЕК Жозе Барозу открито призова европейските компании да започнат дела срещу виновниците за кризата

10:02 | 19.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейски експерти оценяват щетите от газовата криза за евентуални дела

Европейски експерти ще оценяват щетите, нанесени от газовата криза на икономиките от ЕС, съобщи ИТАР-ТАСС.

По думите на Феран Тараделяс Еспуни, официален представител на еврокомисаря по енергетиката, днес в Брюксел ще се състои работна среща на Координационната група на ЕС по въпросите на газовите доставки, която „ще бъде посветена главно на оценката на икономическите щети вследствие на спирането на подаването на руски газ за Европа“.

Изводите на експертите може да послужат като основа за съдебни искове от страна на европейски енергийни компании.

В четвъртък председателят на ЕК Жозе Барозу открито призова европейските компании да започнат дела срещу виновниците за газовата криза. В същото време обаче комисията продължава да заема неутрална позиция в спора между Русия и Украйна, пише ИТАР-ТАСС.

На днешната работна среща експертите ще дадат предварителни оценки на договореностите, постигнати в неделя в Москва, благодарение на които се очаква в скоро време да бъдат възстановени доставките на газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още