IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американско фъстъчено масло крие риск от салмонела

Kellogg изкарва 16 продукта от пазара, фабрика за фъстъци в Джорджия е източник на заразата

16:36 | 17.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американско фъстъчено масло крие риск от салмонела

Един от основните играчи в производството на десерти и хранителни продукти в САЩ – компанията Kellogg, е била принудена да изтегли 16 от своите продукти от пазара заради открита зараза от салмонела в една от фабриките, предава АР.

Ръководителите на Kellogg са отправили искане към магазинната мрежа да изтеглят от пазара някои от предлаганите закуски, в които се съдържа фъстъчено масло. В официално съобщение се казва, че „предприетите действия сa с оглед спазването на над 100-годишната цел на компанията да доставя на клиентите си със сигурни, висококачествени продукти“.

Заразата е открита във фабрика, разположена в Джорджия, която доставя фъстъчени продукти за 85 хранителни компании в САЩ. Към момента в Америка има заболели от салмонела в поне 43 щата, а поне шестима души вече са станали жертва на коварната болест.

Според представители на санитарните власти в САЩ Kellogg са действали адекватно с оглед потенциалните рискове за общественото здраве. В момента се води разследване на това в какви продукти са попаднали заразените продукти.

Разследването обхваща не само фъстъченото масло, а и кексове и други продукти, съдържащи фъстъци и продавани директно на потребителите. От медицинските служби заявяват, че около 1/3 от заболелите не си спомнят да са консумирани фъстъчено масло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 06.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още