IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

KPMG ще бори кризата с четиридневна работна седмица

Един от гигантите в консултантския бизнес избягва съкращенията чрез намаляване на работното време и заплатите

12:57 | 17.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
KPMG ще бори кризата с четиридневна работна седмица

Една от най-големите счетоводни и консултантски компании в света KPMG е приела план за борба с глобалната криза, който предвижда избягването на съкращения, съобщава ВВС. На служителите на фирмата във Великобритания са предложени два варианта за запазване на позициите им.

Вместо да се разделя със своите служители, които само на Острова наброяват около 11 хил. души, от KPMG са изготвили предложение за съкращаване на работната седмица на четири дни или намаляване на заплатата с 30 на сто. В случай, че бъде прието второто предложение, служителите ще получават редуцирана заплата за период между един и три месеца.

Говорител на компанията е заявил, че не е възможно вероятността от съкращения в бъдеще. Ръководството е предложило този вариант за работа, а на служителите е даден срок до края на първата седмица от февруари да кажат дали го приемат.

KPMG има 22 офиса в Обединеното кралство и е една от най-търсените консултантски и счетоводни фирми. Според говорителя на компанията положението, в което се налага да се оперира е доста сложно. Ръководителите на фирмата смятали, че с предложените мерки може да се осигури гъвкавост на управлението на човешките ресурси.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 24.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още